Wanneer is een droom nuttig en wanneer niet?

Een droom is bedoelt om je een (fantastische ) reis door de spiritualiteit te laten ervaren. Maar jouw droom gebruikt factoren uit jouw (zichtbare en onzichtbare) wereld om de droomtaal te spreken. De droomtaal komt van een spiritueel karakter dat afstamt van onze voorouders, onze DNA en de wetten van de natuur. Het laat zien wie je bent en wilt zijn.

-Armando Valentijn- 

Zelden of Vaker Dromen

Iedereen heeft zijn eigen unieke ervaring met dromen. Dromen doen we niet voor niets. De dromen die wij onthouden zijn volgens ons de dromen die we krijgen. Waarom we dromen en wat de droom betekent zijn populaire vragen. Maar de hoeveelheid dromen die we krijgen (onthouden dus) speelt zeker ook een rol bij de analyse en de interpretatie van je droom. Je onthoudt dus niet altijd je dromen maar soms komt het voor dat je vaker heel veel dromen kan herinneren en onthouden na je slaap. Dromen die je onthoudt, blijven vaak langer hangen. De dromen die je minder goed onthoudt, zijn iets makkelijker te vergeten. Zoals we allemaal weten kunnen dromen eng, fijn, mysterieus, zinloos of zelfs bevredigend aanvoelen. Wanneer je vaak droomt kan het moeilijker zijn om een onderscheid te maken tussen nuttige dromen en niet nuttige dromen. Droom je zelden dan wordt het iets moeilijker inschatten of het wel nut heeft om een droom te interpreteren of juist niet. Wanneer je zelden droomt en plotseling een indrukwekkende of angstaanjagende droom krijgt, kan je snel denken dat het een belangrijke boodschap met zich meebrengt, juist omdat je niet vaak droomt. Maar zelfs een droom die plotseling komt terwijl je bijna ”nooit” droomt kan een minder nuttige droom zijn.

Nuttige en minder nuttige dromen.

Een minder nuttige droom

Zodra je erachter komt wat de betekenis van een droom is, voel je al meteen opluchting. Maar soms kan je er maar niet achter komen. De beelden en de ervaringen zijn soms zo kort en vaag dat je het nauwelijks kan beschrijven voor jezelf. Uiteindelijk vergeet je de beelden en weet je alleen van een intense droom. Je voelt geen richting of interpretatie waar het mee te maken kan hebben. Je kan het dan met niets relateren. Dit is vaak een droom van mindere nut. Het feit alleen dat het zo vaag en moeilijk te herinneren is en ook doordat het bijna onmogelijk te interpreteren is, maakt het een droomtaal dat geïnterpreteerd kan worden als een droom van mindere nut.

Een nuttige droom

Een droom met nut blijft vaak lang hangen en de details binnen in die droom houden niet alleen je gedachten maar ook je gevoel bezig. Je blijft er iets achter zoeken. Je blijft meerdere factoren of situaties vinden in je gedachten en in je gevoelens die je met deze droom kan koppelen. Je blijft die droom analyseren en vaak heb je al enkele interpretaties in gedachte waarvan je denkt dat de droom daarnaartoe kan wijzen. De droom kan dan enkele dagen of zelfs langer blijven hangen in je gedachten en gevoelens. Met of zonder de juiste interpretatie, voel je toch een sterke interesse en connectie met die droom alleen maar door eraan te denken. Die unieke ervaring om zo’n droom vaker te kunnen inbeelden en herleven, of het nou een goede of slechte droom was, is dan de bedoeling van zo’n droom. Dit is een nuttige droom. Zelfs zonder exacte interpretatie kan je zo’n droom zien als nuttige droom waarvan je de boodschap en de interpretatie in tijd wel zal kunnen koppelen aan situaties in jouw leven. Een droomboek in huis is daarom vaak handig. Zo’n droomboek helpt je met de analyse en interpretatie van je dromen waardoor je sneller de opluchting kan ervaren na een indrukwekkende of angstaanjagende droom.

-Schrijver: Armando Valentijn-

Wil jij meer weten over jouw eigen dromen of over dromen in het algemeen ?

Boek dan een consult bij medium Armando Valentijn van Holistic View. Armando geeft online healing en coaching door gebruik van zijn unieke helderziende gave zoals handlezing , fotolezing en tarotkaarten leggen. Neem contact op met Armando voor spirituele heling per direct. Je krijg inzicht in hoe jij het best je aantrekkingskracht kan voor succes kan versterken. Een reading van 30 minuten geeft je al genoeg helderheid en  houvast in je situatie. Je komt via het whatsapp icoontje hier op de website meteen in contact met Armando. Dit is handig wanneer je snel een afspraak wilt maken en wanneer je op de zelfde dag nog een wilt maken voor een chat-reading al vanaf 30 minuten.

Laden...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Stuur een bericht
Stuur een Whatsapp bericht
Hey!
Stuur mij een bericht voor meer informatie over een dienst of vraag een chatconsult aan!